Machinewinkel.nl  Met het grootste aanbod.

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Machines en toebehoren boven de 400,00 euro, worden gratis geleverd in de hele Benelux.

PLAATSCHAAR, GUILLOTINESCHAAR
 
Een plaatschaar of soms ook wel genoemd guillotineschaar wordt in de metaalbewerking gebruikt voor het knippen van metalen plaatmateriaal.

Hoewel er afval ontstaat, is knippen een niet-verspanende bewerking, omdat er geen spanen bij ontstaan. Met plaatscharen mag men nooit dikker of ander plaatmateriaal knippen dan waarvoor ze bestemd zijn.

Birliksan plaatschaar BIR 1 BH 4

  • Voor meer informatie

Bernardo plaatschaar HS 5

  • Voor meer informatie

Birliksan plaatschaar BIR 1 BH 5

  • Voor meer informatie

Bernardo plaatschaar HS 8

  • Voor meer informatie

Birliksan plaatschaar BIR 1 BH 6

  • Voor meer informatie

Bernardo plaatschaar HS 12

  • Voor meer informatie

Birliksan plaatschaar BIR 2 BH 300

  • Voor meer informatie

Bernardo slagschaar HS 800

  • Voor meer informatie

Birliksan plaatschaar BIR 3 BH 500

  • Voor meer informatie

Metallkraft slagschaar BSS 125 0E

  • Voor meer informatie

Plaatmateriaal kan worden geknipt met handscharen of met scharen die met de hand worden bediend, dan wel met elektrisch aangedreven handscharen of zware mechanisch aangedreven plaatscharen.

Handscharen.

·         Een blikschaar wordt gebruikt voor het knippen van rechte stroken dun plaatmateriaal. Tijdens het knippen dient de plaat steeds met de hand worden omgebogen. Dit is een vrij lastige bezigheid.

·         Een doorloopschaar heeft dezelfde toepassing als een blikschaar. Bij deze schaar hoeft de plaat echter niet steeds aan beide kanten te worden omgebogen, omdat de plaat onder de hand doorloopt. Alleen de kant waar het afval ontstaat moet regelmatig worden 'opgebogen'.

·         Een rond-of figuurschaar gebruikt men voor het knippen langs gebogen lijnen. Er kunnen ook gaten mee worden geknipt. Daarom noemt men deze schaar ook wel 'gatschaar'.

·         Met een vingerschaar kan men zeer dun, zacht plaatmateriaal knippen. Ook kan deze schaar dienen voor het knippen van pakking- en isolatiemateriaal. De meskanten zijn meestal zeer fijn gekarteld, waardoor ze het materiaal beter vasthouden.

Handbediende scharen.

·         Met een stokschaar kan men dikker plaatmateriaal knippen. Deze schaar wordt in de bankschroef geklemd. Het schaarbeen (de stok) waarmee geknipt wordt, is aanmerkelijk langer dan bij normale handscharen. Daardoor wordt de uitgeoefende knipkracht aanzienlijk vergroot.

Met een hefboomschaar of hefboomplaatschaar gaat het knippen van plaatmateriaal veel vlugger, gemakkelijker en nauwkeuriger dan met een handschaar. De voornaamste onderdelen zijn: een vaststaand ondermes; een bewegend bovenmes; een tegenhouder of steun; een lange hefboom. De hefboom is beweegbaar aan het frame bevestigd en door middel van twee scharnierplaten verbonden met het bovenmes. Het knippen geschiedt door het bovenmes met de hefboom naar beneden te bewegen. De lange hefboom zorgt ervoor dat een zeer grote knipkracht wordt uitgeoefend. De tegenhouder of plaatsteun voorkomt dat het plaatmateriaal tussen de messen gaat kantelen of slippen. 

Guillotineschaar kopen

Machinewinkel.nl heeft een groot aantal verschillende typen Guillotinescharen voor u in het assortiment opgenomen. Het gaat te ver om elk type hier individueel te beschrijven. Voor een volledige productomschrijving en de technische specificaties van elke type verwijzen wij u door naar de machine van uw interesse.

Hoewel wij er alles aan gedaan hebben om zo volledig mogelijk te zijn in onze informatievoorziening, kan het natuurlijk zo zijn dat u nog vragen heeft. Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.