Machinewinkel.nl  Met het grootste aanbod.

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Machines en toebehoren boven de 400,00 euro, worden gratis geleverd in de hele Benelux

Met takels worden al uw hijsklussen en het verplaatsen van materialen van zware gewichten eenvoudiger en efficiënter. Wij bieden een ruim assortiment met diverse merken. Vindt bij ons hijstakels met een capaciteit tot 50 ton. Bestel bij ons uw takel!

Rateltakel HNCRT 0,75-ton


voor meer informatie

Rateltakel HNCRT 1,5-ton


 • voor meer informatie
 • Rateltakel HNCRT 3-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 0525 0,5-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 1025 1-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 1060 1-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 1525 1,5-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 2025 2-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 2060 2-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 3030 3-ton


 • voor meer informatie

  Kettingtakel HNSJ 5030 5-ton


 • voor meer informatie

  Wat zijn takels?

  Takels zijn hijsinstrumenten waarmee zware voorwerpen efficiënt kunnen worden verplaatst. Er bestaan diverse soorten van deze takelsystemen, die elk voor een andere klus geschikt zijn. Voor de kleinere klussen en lichtere gewichten kunt u kiezen voor een staaldraadtakel. Deze wordt aangestuurd met uw eigen kracht.

  Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook handtakels. Deze variant is voorzien van een bedieningsketting, die de goederen niet alleen horizontaal kan verplaatsen, maar ook verticaal. Voor klussen waarbij u meer precies moet zijn, is een rateltakel een goede optie. Bij deze variant kunt u door aan een handgreep te trekken, heel precies de hijshoogte veranderen.

   Hoe gebruikt u de takels veilig?

  Veiligheid heeft hoge prioriteit wanneer het gaat om het verplaatsen van goederen op een bouwplaats of andere werkplek. Het is van belang dat u altijd uw veiligheid en die van anderen voorop stelt. Informeer uzelf daarom over mogelijke risico’s die komen kijken bij het verplaatsen van zware goederen.

  Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden tijdens uw klus. Het is nooit verstandig om onder getilde objecten te gaan staan, vanwege het valgevaar. Daarbij moet u zich altijd houden aan het draagvermogen van de hijstakel die hij maximaal aankan. Anders kan dit nare situaties opleveren.

  Voordat u de takels mag gebruiken, moeten de producten zijn gekeurd. Zo weet u zeker dat ze aan alle eisen voldoen. Daarbij is het ook zeer belangrijk voor gebruik de producten te inspecteren op fouten of gebreken. Er kan namelijk tijdens hijsklussen altijd iets fout gaan, daarom is het van belang constant te letten op deze punten.

   Welke takel kiest u?

  Voor elke klus is er een ander type geschikt. Takels ziet u op vele verschillende werkomgevingen terug komen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwplaats voor het bouwen van gebouwen of in een grote haven bij het hijsen van containers. De volgende punten zijn belangrijk om over na te denken voordat u een nieuw takelsysteem aanschaft:

  1. Wat ongeveer het gewicht dat u wilt gaan verplaatsen?
  2. Wat is ongeveer de hijshoogte die u gaat gebruiken?
  3. Wat voor soort aandrijving heeft u het liefst?
  4. Moet u het systeem nog eens verplaatsen?
  5. Wilt u draadloze besturing of besturing door middel van een vaste kabel?
  6. Wat is de omgeving waarin u de takelsystemen gaat gebruiken? Is deze gevaarlijk?

  Wanneer u het na gebruik van bovenstaande punten nog niet helemaal weet, kunt u altijd een van onze medewerkers vragen.

   Takels kopen doet u bij Machinewinkel.nl.nl

  Bent u van plan een takel te kopen? Bij Machinewinkel.nl vindt u een ruime keuze in diverse soorten van dit hijsmiddel. Wanneer u niet zeker bent over welk soort het beste bij uw klus past, kunt u eenvoudig contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

  Wij hebben een groot deel van onze producten op voorraad en zijn dus snel leverbaar. Ook wanneer een product niet op onze site staat, maar u hier wel naar op zoek bent, kunt u hierover contact opnemen met ons. Wellicht dat wij dit voor u toch kunnen regelen. U kunt ons bereiken via 0344-635382 of info@machinewinkel.nl. Wij helpen u graag met uw vragen over takels!